Wijn bij boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon mag van origine een boerse maaltijd zijn, het is vandaag de dag een van de beroemdste gerechten van de Franse haute cuisine. Dit rijke, geurige gerecht bestaat uit rundvlees dat is gestoofd in rode wijn en runderbouillon met wortelen, paddenstoelen, zilveruitjes, bacon en gemengde groene kruiden (bouquet garni).

Welke wijn bij boeuf bourguignon?

Bij zo’n klassiek Bourgondisch gerecht ligt het natuurlijk voor de hand ook een mooie Bourgogne Pinot Noir te schenken. (Je kunt het gerecht daar ook in klaarmaken, maar met een wat betaalbaardere wijn koken is ook prima.) Andere mooie opties bij de boeuf zijn bijvoorbeeld rode Beaujolais (cru), Bordeauxwijnen op basis van merlot of een rode Côtes du Rhône. Let op met zware, houtgerijpte wijnen; die zouden het verfijnde gerecht overheersen.


Aanbevolen wijnen bij boeuf bourguignon

Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore 2021

  • Favoriet uit de Marken
  • Top bij pasta & pizza
Perswijn
2020
Perswijn: 3,5 sterren

Ingetogen, rood fruit, kers, bes, groen kruidig, goede zuren, soepel, bitters, droge finale
Goud
Perswijn concours
2019
Perswijn Wijnconcours: Goud

Heerlijk soepel en sappig rood voor een aantrekkelijke prijs
Perswijn
2019
Perswijn: 4 sterren

Zuiver, bosfruit, gedroogde kruiden, krachtig, maar fris en fruitig, goede grip

10,20

Vanaf 12 flessen 9,35 per fles

Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Contact opnemen  
Even geduld a.u.b.