Ingrediënten voor 4-6 personen 1,2 kg hertenpoulet stoofvlees zout en peper 3 el boter 1 el olie 2 uien 5 teentjes knoflook 1 bio-sinaasappel 1 el ras el hanout Marokkaans specerijenmengsel 2 el bloem 250 ml rode wijn 500 ml krachtige vleesbouillon Voor de topping ó bio-sinaasappel alleen de schil, geraspt 2 el walnoten 1 handje peterselie 1 tl ras el hanout 1 snuf fleur de sel Snijd, indien nodig, het hertenvlees in blokjes....
Lees het volledige recept Recept downloadenIngrediënten voor 4 personen 1 kleine venkel 1 ui 3 el boter 1 el olie 4 kalfssaucijzen bij de slager 4 laurierblaadjes 1 tl venkelzaad ca. 250 ml kalfs- of runderbouillon 1 stevige appel Voor de aardappelpuree 400 g kruimige aardappels 150 ml melk 50 g boter zout stamper of pureeknijper Maak de venkel en de ui schoon en snijd ze in partjes. Verhit ⅔ van de boter en de olie in een stoofpan en bak de saucijzen er in ca....
Lees het volledige recept Recept downloadenIngrediënten voor 4-6 personen 100 g gedroogde abrikozen 300 g wortels geschrapt zout en peper 150 g parelcouscous 50 g amandelen zeezout 1 bos dille + extra, grofgehakt Voor de harissaboter 1 bosje peterselie + extra 1 bosje munt + extra, blaadjes geplukt 100 g boter zacht 2 el harissa Tunesische peperpasta zout Wel de abrikozen ca. 30 minuten in warm water. Hak voor de harissaboter de peterselie en de muntblaadjes fijn....
Lees het volledige recept Recept downloadenBereidingstijd: ca. 20 min. Ingrediënten voor 2 personen 200 g entrecote of ander mooi rundvlees niet te mager 100 g rucola 1 tl olijfolie 100 g kerstomaatjes gehalveerd 75 g grana padano grof geraspt zeezout en versgemalen zwarte peper aluminiumfolie Voor de dressing 50 ml olijfolie 1 el balsamicoazijn ½ sjalotje zeer fijn gesnipperd Bereiding: Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Was intussen de rucola en droog hem in een slacentrifuge....
Lees het volledige recept Recept downloadenBereidingstijd: ca. 40 min. + ca. 2 uur wachttijd Ingrediënten voor 2 personen 200 ml passata 1 potje artisjokharten in olie à ca. 190 g, uitgelekt 100 g pecorino geraspt 150 g prosciutto in plakjes bakpapier Voor de bodem 2 g droge gist 250 g bloem voor pizza + bestuiven 4 g zout 1 el olijfolie om in te vetten Bereiding: Meng voor de bodem de gist met 160 ml lauwwarm water en 2 el van de bloem tot een glad papje....
Lees het volledige recept Recept downloaden