Een mix van verschillende kleine salades in deze sushi bowl!
Deze sushi bowl met zalm, spinazie en quinoa barst uit elkaar van smaak, kleuren en vitaminen! Alle elementen komen in de kom mooi samen en de rauwe zalm maakt het helemaal af. Vis en al deze mooie ingrediënten zijn een ideale, elkaar versterkende smaakcombinatie, zeker met de Aziatische touch in deze bowl.
Natuurlijk kun je de ingrediënten van deze bowl naar smaak wat aanpassen en seizoensgroenten gebruiken. Het is eigenlijk een mix van verschillende kleine salades, die je lekker makkelijk al eerder kunt voorbereiden en dan koud afgedekt bewaart in de koelkast. Misschien zijn alle verschillende salades iets teveel van het goede voor jou, kies dan zelf welke je wel wilt maken. Je kunt de rauwe zalm ook vervangen door gerookte zalm.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Wijn-spijs: Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Rosé
Alle kleine salades in deze sushi bowl van Mathijs Vrieze hebben ook nog eens hun eigen dressing en daarmee is het niet makkelijk één bepaalde wijn uit te kiezen. Door de Aziatische twist en de vele groentes heeft het geheel echter een vriendelijk fris karakter. Ik drink daar graag een frisse zomerse rosé bij, zoals de Le Caillou rosé uit de Franse Rhônestreek. Die is gemaakt van grenache en syrah en de minder bekende counoise-druif. De Le Caillou rosé is mooi zalmroze van kleur en heeft in de neus fijn kersen- en rood fruit. Dat komt terug in de mond, naast een Mediterrane kruidigheid en een tikje laurier. Een prettig bittertje proef je tot slot in de afdronk. De rondheid van de rosé past goed bij het wat vettige mondgevoel van de zalm en de avocado; zijn frisse, fruitrijke karakter bij de combinatie van alle overige ingrediënten.
Bronvermelding: Anne-Wies van Oosten | Wine & Food nieuws | www.anne-wies.nlFranse droge rosé. Fris en fruitig van geur, met nuances van rijpe rode vruchten en milde kruiden. De volle, krachtige smaak is uitstekend te combineren met milde tot pittige gerechten, zowel koude schotels als van de grill.