Lekkere wijn recepten

Struisburger met blauwe kaas

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 4 struisvogelbiefstukken
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 tomaten, in plakken
  • handvol rucolabladeren
  • versgemalen zout & peper

Bereiden

  • Schroei de struisvogelbiefstukken dicht boven een heet vuur en bestrooi licht met peper en zout
  • Snijd de roosterkoek (het recept hiervoor vindt u op de vorige pagina) open als hij goudbruin geworden is boven gematigd hete kolen en bouw je burger op
  • Begin met de struisvogelbiefstuk en eindig met de ui en tomaat, overgoten met de blauwekaassaus
  • Garneer met rucola en geniet

Blauwekaassaus (ingrediënten)

  • 250 g blauwschimmelkaas, verkruimeld
  • 60 g zachte boter
  • 2 eetlepels zoete witte wijn
  • 2 theelepels verse munt, gehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijnnaaldjes, gehakt
  • 2 theelepels verse oregano, gehakt
  • 100 g crème fraîche of zure room
  • zout & peper naar smaak

Bereiden

  • Klop de kaas en de boter samen in een kom tot een glad en romig geheel (een mixer is hiervoor ideaal)
  • Voeg de wijn en kruiden toe en meng goed
  • Vouw de crème fraîche erdoorheen
  • Breng op smaak.
Bronvermelding: Cape Wine Braaimasters
  Recept downloaden

Prachtige combinatie van Primitivo en Cabernet Sauvignon!

Cantine Due Palme Salento Albrizzi 2021

Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.

Joost Vissers

Aanbeveling van onze wijnadviseur Joost Vissers
Oogstjaar: Tip van Joost

"De volle Primitivo gecombineerd met de wat pittigere Cabernet. Een prachtige combinatie! Volle, krachtige rode wijn die ook zo gedronken kan worden door de zachte afdronk." Lees meer

Perswijn
2020
Perswijn: 3,5 sterren

Rode en zwarte bessen, rook, zoetzuur, goede tannine, kruidig
Gilbert & Gaillard
2019

11,35

Vanaf 12 flessen 10,40 per fles

Even geduld a.u.b.