Stoemp met broccoli en hesp

Hoofdgerecht: 4 personen bereiding: 25 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 à 2 eetlepels boter
  • 750 gram broccoli
  • 1 dl witte wijn
  • dikke plak beenham van 300 gram (hesp)
  • scheutje room
  • nootmuskaat
  • peper uit de molen

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • Snipper de ui.
  • Smelt 1 eetlepel boter en fruit de ui op laag vuur glazig.
  • Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
  • Schep de broccoli door de ui.
  • Schenk de wijn erover en laat de broccoli op laag vuur in circa 5 minuten garen.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze grof.
  • Schep de broccoli en ham door de aardappelstoemp.
  • Breng op smaak met boter, eventueel scheut room, nootmuskaat en peper.

Wijn-spijs: DeMorgenzon Western Cape Walvisch Kaapse Rood
Good-mood-combinatie: smeuïge stamppot met de aardse smaak van broccoli en het pittige van ham en erbij deze supersappige, ronde, mollige rode wijn met aroma’s van rijp fruit en een zachte nasmaak. Ook lekker bij spareribs, gebakken kruidige verse worst en pittige kaas.

  Recept downloaden

DeMorgenzon Stellenbosch Walvisch Kaapse Rood 2022

Zuid-Afrikaanse rode wijn met een aroma van bessen en jam-achtig rood fruit. De smaak is sappig en aromatisch. Eventueel licht gekoeld lekker bij koude schotels, kruidige stoofgerechten en pasta.

14,5
Perswijn
2022
Perswijn: 14,5 punten

Bramen, kersen, peper, tijm, zoethout, goed fruitig, genoeg zuur, soepel met grip.
Perswijn
2020
Perswijn:

Goed fruit, zwarte bessen, zoethout, rond, souplesse, rijpe tannine

8,90

Vanaf 12 flessen 8,16 per fles

Even geduld a.u.b.