Scaloppine van varkensschnitzel met pancetta, salie en gekaramelliseerde peer

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 14 blaadjes salie
  • 4 varkensschnitzels (ca. 400 gr)
  • zout, versgemalen peper
  • 1 stevige, rijpe handpeer
  • 2 el boter
  • 1 el honing
  • 3 el olie
  • 8 plakjes pancetta
  • 50 gr pecorino in flinterdunne plakjes
  • 3 el rode wijn (Salento Serre Susumaniello)

Bereidingswijze

  1. Knip 6 blaadjes salie heel fijn. Snijd de schnitzels in de lengte doormidden tot 8 repen van ongeveer gelijke grootte. Wrijf het vlees in met fijngeknipte salie, zout en peper.
  2. Snijd van de peer over de lengte vier flinterdunne plakken. Smelt de boter met de honing en verwarm totdat de boter licht karamelliseert. Zet het vuur laag. Voeg de peer en salie toe en bak in 10 minuten goudbruin.
  3. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bak hierin de pancetta knapperig. Neem het spek uit de pan. Voeg 2 eetlepels olie toe. Bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin.
  4. Leg op elk bord een reep vlees, daarop een plakje pancetta en wat pecorinoschaafsel. Dek af met de rest van het vlees. Garneer met de gakaramelliseerde peer en salie.
  5. Blus de karamelboter met 3 eetlepels rode wijn, warm even door en sprenkel de saus over en naast de scaloppine.

Wijn & Spijs:
Verrukkelijk gerechtje waarin de smaken van mals varkensvlees, het hartige van spek, kruidige van salie en zoete van peer worden gecombineerd. De Salento Serre Susumaniello sluit daar met z'n rijpe aroma's en frisse fruitzuren perfect op aan. Tip: blus de saus met een scheut van de wijn. Dat slaat een lekker bruggetje tussen wijn en gerecht.


De revival van een oud en authentiek druivenras uit Puglia!

Cantine Due Palme Salento Serre Susumaniello 2022

Volle, dieprode wijn uit Italië, met een intense geur van rijp fruit, pruimen en vanille. Goed te combineren met stoofschotels en heerlijk bij de barbecue of een romige kaas.

Joost Vissers

Tip van Joost

"Probeer eens een wat onbekender druivenras, het zal u verrassen! Deze Susumaniello zit boordevol fruit en smaak..." Lees meer

90
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 90 punten

Medium-bodied, polished and refined, with beautiful fruit and creamy walnut character in the middle. Flavorful finish.
8,5
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 8,5

Tussen de rijke bonbonneriegeuren huist fijnzinnige kruidigheid, een straffe espresso, en een fiere afdronk. En dat alles voor een zeer sympathieke prijs.

12,80

Vanaf 12 flessen 11,73 per fles

Even geduld a.u.b.