Zet een ruime hoeveelheid water met zout op voor de pasta en kook de pasta al dente. Giet de pasta daarna af maar bewaar een deel van het kookvocht. Begin aan stap 2 als de pasta nog ongeveer 6 minuten moet.
Verhit de wok op hoog vuur en voeg de olie, knoflook en ui toe en bak 1-2 minuten tot de ui begint te kleuren.
Voeg de gesneden tomaten toe en blijf 3 minuten roeren, zodat het vocht uit de tomaten vrijkomt en verdampt.
Voeg de witte wijn en het zout toe en roer 1 minuut mee zodat de alcohol verdampt.
Voeg, als de pasta gekookt is, deze toe aan de wok. Werk alles goed door elkaar en voeg -indien nodig- zoveel van het kookvocht toe tot de pasta geen vocht meer opneemt en de saus voldoende nat is.
Roer de helft van basilicum en peterselie door de pasta.
Haal de wok van het vuur, breng de pasta over in een serveerschaal en bestrooi met de overgebleven groene kruiden.
Droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met een aroma van citrusfruit en een frisse smaak. Lekker om zo te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met een salade met vis.