Ingrediënten
Bereiding
Wijn-spijs: Albrizzi, Salento
De Albrizzi is kruidig met laurier en drop, heeft een licht bitter en een goede zoet-zuur balans. Die zoet-zuur balans vinden we ook in het gerecht: de frisheid vinden we in tomaat, komkommer en dressing, het zoet in de vulling van de kip, de abrikoos. Mooie combinatie waarbij het licht bitter in de wijn wegvalt tegen de hartigheid van het gerecht.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Joost Vissers
Oogstjaar: Tip van Joost
"De volle Primitivo gecombineerd met de wat pittigere Cabernet. Een prachtige combinatie! Volle, krachtige rode wijn die ook zo gedronken kan worden door de zachte afdronk." Lees meer