Ingrediënten voor 4 personen:
voor de saus van de zwaardvis:
Bereiding:
Maak de boontjes schoon. Breng water aan de kook met het zout en laat hierin de boontjes ca. 3 minuten blancheren. Spoel ze direct koud af en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en maak ze aan met de olijfolie en de rodewijnazijn. Voeg de olijven en de peterselie toe, maak op smaak met zout en peper en laat het geheel een half uur marineren op een koele plaats. Meng voor de saus de ingrediënten en zet hem opzij tot gebruik.
Vet een grillplaat in en laat hem zeer heet worden. Gril de filets afhankelijk van de dikte ca. 1,5 minuut per kant totdat ze mooie roosterstrepen hebben. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er wat zeezout en grof gemalen peper over. Giet er steeds een eetlepel van de saus over en serveer met de bonensalade. Garneer met de uiringetjes, wat extra gesneden peterselie en een part citroen.
Tip: dit recept is ook heerlijk met tonijn in plaats van zwaardvis.
Wijnsuggestie:
Gegrilde zwaardvis vraagt om stevigheid. Dus een rode wijn uit het zuiden van Italië. Op de villa schenken wij er een Albrizzi van Cantine Due Palme bij, een krachtige rode wijn van handgeplukte primitivo en cabernet sauvignon. Met een rijping op Frans eikenhout levert deze combinatie veel geur en aroma.
Bronvermelding: Italiaans kookboek Vegetarisch en vis op z'n ItaliaansDieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Joost Vissers
Oogstjaar: Tip van Joost
"De volle Primitivo gecombineerd met de wat pittigere Cabernet. Een prachtige combinatie! Volle, krachtige rode wijn die ook zo gedronken kan worden door de zachte afdronk." Lees meer