Ingrediënten:
Marbré
Witlof
Jus
Eend
Afmaken & serveren
Bereiden marbré
Bereiden witlof
Bereiden jus
Bereiden eend
Afmaken & serveren
Wijn-spijs:
1. Château Lamartine Cahors Cuvée Particulière
De soepele, volfruitige smaak van deze eigentijdse Cahors sluit perfect aan bij de smeltende structuur van de eend in ganzenvet. Het subtiele, fruitige accent van de sinaasappel geeft zowel het gerecht als de wijn een frisse lift. Het milde bittertje van de witlof maakt het geheel spannend af.
2. Château Cambon La Pelouse Haut-Médoc
Klassiek in het kwadraat! Elegante Haut-Médoc met intense aroma’s en milde zuren. Rijpe tannines zorgen voor een zacht mondgevoel. Zo’n evenwichtige, soepele rode wijn vormt een natuurlijk, harmonisch geheel met dit malse gerecht van eend.
Dieprode Franse wijn met een krachtig aroma van eikenhout en fruit. Ook de smaak is krachtig, maar wel toegankelijk. Lekker bij kruidige (wild)schotels, rood vlees of pittige kaas.