Wine Spectator, opgericht in 1976, is een groot, invloedrijk Amerikaans wijnmagazine dat zestien keer per jaar uitkomt. Het runnen van een tijdschrift als dit, met de bijbehorende website winespectator.com, is een omvangrijke operatie.
De redactie proeft ieder jaar meer dan 15.000 wijnen uit de hele wereld. Die worden deels ingezonden, deels door het tijdschrift zelf aangeschaft, zodat een breed scala wijnen aan bod komt. Het proeven gebeurt niet alleen in de VS, maar ook op locatie in Europa.
Het magazine stelt sinds 1988 elk jaar een Wine Spectator Top 100 op. Dat zijn uitsluitend wijnen met een score van 90 of hoger: de Oscars van de wijnwereld.
Imposante droge witte wijn uit Amerika met een aroma van pittig citrus en eikenhout. Vol en krachtig van smaak: erg lekker bij (gebakken) vis, gevogelte of kalfsvlees.
Indrukwekkende Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van gekonfijt rood fruit en een subtiele kruidigheid. De smaak is elegant en fris. Heerlijk bij verfijnde gerechten van kalfsvlees, parelhoen of fijn wild.